2010-09-23

Hiuspidennykset Kuvat: www.weheartit.com
Jos haluat luonnollisen näköiset pitkät hiukset tai tuuhentaa omia hiuksiasi, niin kannattaa ostaa aidosta hiuksesta valmistetut hiuslisäkkeet. Väreissä, hiuksen pituudessa ja laadussa on runsaasti eri vaihtoehtoja.

Vaaleat aitohiukset on yleensä vaalennettu useaan otteeseen aasialaisesta paksusta hiuksesta. Eurooppalaisia aitohiuksia on myös saatavilla, jotka käyvät paremmin suomalaiseen ohueen ja liukkaaseen hiuslaatuun.
Tummat käsittelemättömät hiukset ovat  parempikuntoisia, koska seat vaalennukset saavat aikaan sen, että hius takkuuntuu herkästi ja menee pörröiseksi käytössä. Siksi pituuksille käytettävät hoitotuotteet olisi oltava laadukkaita.

Hoito:

 Pese aitohiuksia vain tarvittaessa ja käytä laadukkaita hoitotuotteita. Hoitoaineilla on suuri merkitys hiusten laadun säilymisessä.
Laadukkaita hoitoaineita ovat esim. Biosilkin SilkTrerapy, Tigin Girl Toys control freak serum, Goldwellin:n Kerasilk ja CK Prof:n latvaseerumi. Redkenin tuotteista myös moni pitää, sieltä löytyy hyviä hoitoaineita ja mm.Smoothdown- naamio, joka hoitaa, kosteutta, siloittaa ja antaa kiiltoa, mutta ei latista.  Redken Vinyl glam mega shine spraylla saa aivan tajuttoman kiillon. Matrixin kiiltotipat ovat myös tehokkaita.
Markettien hyllyiltä löytyy myös edullisempia vaihtoehtoja. esim. Lorealin nutri-gloss hiusnaamio ja Sunsilkin tuotteet.http://www.stylemanila.com/wp-content/uploads/2009/07/loreal-elseve-nutri-gloss-haircare-system.jpg
   

  
Hiuksiin jätettävät hoitotuotteet
sopivat hyvin pidennyksille. Letitä hiukset tai laita ponnarille yöksi. Klipsihiukset kannattaa poistaa yöksi, näin ne säilyvät pitkään hyväkuntoisina, eivätkä omat hiukset vahingoitu.

Hiusten harjaamiseen kannattaa käyttää aitoharjasharjaa. Ei myöskään kannata harjata ja laittaa hiuksia kosteina, koska hiukset kuluvat ja katkeilevat. Anna hiusten kuivua luonnollisesti tai kuivaa haalealla ilmalla föönillä.

Aitoa hiuksia voit myös värjätä, mutta lopputulos riippuu hiuksen omasta pigmentistä, joten kannattaa olla varovainen värjäyksissä. Jos pidennykset ovat kiinni omassa hiuksessasi liimalla, teipillä tai sinetillä , niin juurikasvun värjäystä ei suositella ilman lisäkkeiden poistamista välillä. Oikein hoidettuna hiuslisäkkeitä voidaan käyttää useita kuukausia. Voit suoristaa hiuksia suoristusraudalla tai laittaa kiharoita ihan kuin käsittelisit omia hiuksiakin. Käsittelyissä hiukset luonnollisesti kuluvat ja katkeilevat.

Pesu: Haalealla vedellä. Käytä pesuun/hoitoihin laadukkaita tuotteita. Hiuksia en kannata kääriä märkinä pyyhkeen sisään, etteivät ne katkeilisi tai vahingoittuisi.

Hinta: Laaja skaala hinnoissa, koko pään pidennyksiin hiukset maksavat min n 80 €- 200 € riippuen hiusten pituudesta ja laadusta. Ulkomailta saa aitolisäkkeet yleensä halvemmalla kuin Suomesta.

Hinta määräytyy myös sen mukaan, onko kyseessä sinettihiukset, klipsihiukset, teippinauhalla kiinnitettävät vai pelkkää hiusnauhaa, johon voi esim "tee se itse" mallilla liittää käsin ompelemalla klipsit ja tehdä nauhasta sen mittaisia osioita kuin haluaa.  Klipsihiukset on itse kätevä laittaa kiinni peilin avulla.Omien hiusteni pituus on n 20-40 cm ja ne ovat kerroksittain leikatut.

Cybershopista, http://www.cybershop.fi/ tilasin n 50 cm pitkää ja 120 cm levyistä aitoa hiusnauhaa (Remy), josta leikkasin sopivan kokoisia hiusnauhoja ja ompelin niihin itse pienet klipsit kiinni.

Osan lisäpituuksista raidoitin itse värjäämällä alimmaisiin lisäkkeisiin vaaleanruskeita raitoja ja asettelin pituudet niskaan ja takaraivolle klipsien avulla.

Lopputulosta ei juuri erota omasta hiuksesta värinkään puolesta.

Näin saat hetkessä itsellesi  pitkät hiukset, voit tuuhentaa omia hiuksiasi ja saada tarvittaessa vaihtelua lookiin. Näiden "tuuhennusten" hinnaksi tuli postikuluineen netistä vain 99€! ( Ja hiusta jäi vielä reilusti jäljellekin...)
Mikä pidennys on sopivin minulle?

Tässä joitakin esimerkkejä hiustenpidennyksistä.

Sinettihiukset laitetaan kuumennetun kolvin avulla kiinni lähelle hiusten juurta. Sinettihiusten laittamiseen ja poistamiseen tarvitset toisen apua. Ne pitää poistaa yleensä kun hius takkuuntuu tai juurikasvu alkaa haitata max 2-3 kk:n kuluttua.

Kuva: www.dreamhair.fiLiimapidennykset tehdään hiusliiman ja liimapyssyn avulla. Liimapyssyyn asetetaan hiusliimapuikko ja sopivan kokoinen hiustupsu liimataan kiinni melko lähelle oman hiuksen juurta.
Liimapidennyksen voi tehdä hiusnauhasta ja leikata siitä sopivan kokoisia eli pieniä tukkoja hiusta. Liiman avulla lisähiustukko kiinnitetään oman hiusen juureen. Nähtävillä on pieni liimasinetti, joka ei juuri kuitenkaan erotu lopputuloksessa, koska liimaa on saatavana hiuksen väriin sopivana.

Liimattujen lisäkkeiden kesto myös n 2-3 kk, jolloin ne pitää irroittaa omasta hiuksesta ja uusia. Tähän tarvitset kampaajan apua. Mielestäni liimapidennys kuluttaa hiuksia eniten.

Teippipidennys Hiusnauhaan lisätään molemmin puolin teippinauhaa ja oma hiusosio jää teippihiusnauhan väliin. Kesto n 2-3 kk. Hiusnauhat voidaan tarvittaessa irrottaa ja käyttää uudelleen uusimalla teippi.


Kuva:www.dreamhair.fi

Ompelupidennykset tehdään vaivattomasti niin, että tehdään niskaan sivusuunnassa pieni ranskalainen letti, joka sidotaan lettinauhan päästä kiinni. Lettiin ommellaan kiinni sopivan pituinen hiusnauha.
Kerroksia voi tehdä takaraivolle 2-3, tuloksena niin paksut hiukset kuin haluaa.
Lisäkkeet eivät pysy hyvin suomalaisessa ohuessa ja liukkaassa hiuslaadussa, mutta omaa hiusta ne eivät vahingoita. Tyyli sopii esim juhlatilaisuuteen, jos haluaa yhtäkkiä loihtia itselleen pitkät hiukset.

Clip-On hiuspidennys Clip-On hiuspidennyksen voit laittaa ihan itse, eikä tarvitse käydä kampaamossa. Lisäkkeet kiinnitetään pienillä klipseillä kiinni omiin hiuksiin. Voit muuttaa ulkonäköäsi viidessä minuutissa!
Klipsit on valmiiksi ommeltu kiinni lisäkkeisiin ja ne eivät näy koska ne jäävät lisäkkeen alle piiloon. Pidennys on helppo laittaa ja poistaa, saat kauniin kampauksen hetkessä. Omaa pitkää hiusta saa myös tuuhennettua klipsihiusten avulla.

Jos laitat pidennykset hiuksiisi kiinni itse, niin älä laita lisäkkeitä kovin ylös, ettei kiinnityskohdat näy. Varsinkin, jos sinulla on ohuet hiukset, niin tämä kannattaa huomioida. Kovin lyhyisiin hiuksiin pidennykset eivät käy, koska kontrasti oman lyhyen hiuksen ja pituuksien välillä on suuri, ellei sitten halua lopputuloksen näyttävän 80-lukulaiselta...;-)
Ota huomioon myös omien hiustesi tuuheus ja laita lisäkkeitä vain sen verran, että lopputulos näyttää luonnolliselta.
Kuvat: www.klipsipidennys.fi

Saatavana on myös kiinteitä one piece hiusklipsiverkkoja, jotka on myös erittäin helppoa asentaa. Voit valita esim jonkun idolisi ja saada samanlaiset hiukset kuin esim Jessica Simpsonilla on ;)

http://www.hothair.co.uk/jessica-23-video.html

Toinen esimerkki: 

http://www.youtube.com/watch?v=aQkEYIiQvSc&NR=1

Tässä vielä mallia kuinka hiukset voit laittaa itse:

http://www.youtube.com/watch?v=s-XQt6H9ees

Mistä tilata...?
Sinulla on useita eri vaihtoehtoja Suomesta tai ulkomailta.
Esim:


http://www.hairium.comhttp//www.dreamhair.fi
http://www.hairtrade.com/http://www.additionallengths.co.uk
http://www.cybershop.fi/
http://www.klipsipidennys.fi
http://www.hothair.co.uk/
http://www.foxylocksextensions.com/

2 kommenttia:

Katz NYC kirjoitti...

Huomenna olisi tarkoitus ottaa pidennykset ensi viikon suurta tapahtumaa varten. En ole koskaan ottanut muuta kun letteina nuorempana joten jannaa. Taalla tehdaan suurin osa ompelupidennyksina (meilla on paljon afrikkalaisia kampaamoita taalla pain) joten silla tekniikalla mennaan.

TheTrendy Nurse kirjoitti...

Ok:)Kiitti kun vierailit blogissani! No kuis pidennykset onnistui, ootko lopputulokseen tyytyväinen?:)