2010-11-17

Kynsitaidetta (Nailart)Ranskalainen manikyyri


Huoliteltu ulkonäkö on tärkeä osa arkea ja juhlaa nykypäivänä. Jos sinulla ei ole luonnostaan vahvoja ja kauniita kynsiä, silloin voit turvautua rakennekynsiin.

Mahdollisuudet ovat rajattomat, joten mielikuvitusta voi käyttää mielin määrin kynsien teossa.
Kynsiä voidaan verrata asusteisiin. Nainen voi ilmaista omaa persoonaansa kynsien avulla.

Rakennekynsillä voidaan piilottaa kynsien virheitä ja puutteita.
Rakennekynsistä on apua myös niille, joiden kynnet ovat lyhyet ja helposti katkeavat, koska rakennekynnet suojaavat luonnonkynttä ja lisäävät niiden vahvuutta.
Jos kärsit kynsien pureskelusta, niin rakennekynnet ovat hyvä tapa päästä irti pahasta tavasta.

Rakennekynnet tehdäään yleisimmin geelimassasta tai akryylistä.Mitä geelikynnet ovat?

Geelikynnet ovat geelitekniikalla rakennetut kynnet luonnonkynsien päälle. 
Geelimassa kovetetaan ja käsitellään, jonka jälkeen kynsiin saadaan luonnollisen näköinen, omia kynsiä suojaava ja vahvistava geelikuori. Geelatut kynnet eivät kulu kärjistään, joten pituutta tulee nopeasti lisää, (2 – 4 mm/kk).
Lisäpaloilla, tipeillä tai kynsimuoteilla, tehdään luonnonkynsistä
keinotekoisesti hetkessä toivotun pituiset.
geelikynnet
http://www.kynsigalleria.com/geelikynnet/
 

Geeliä ei voi liuottaa pois, vaan sen pitää antaa kasvaa tai viilata pois.
Geelillä voi myös vahvistaa omaa luonnonkynttä ja kasvattaa sitä, jos on ongelmia kynsien katkeilemisessa.


Mitä akryylikynnet ovat?


Akryylikynnet ovat perinteinen rakennekynsimenetelmä. Ne ovat erittäin vahvat, kestävät ja luonnollisen näköiset, niitä suosivatkin etenkin kokeneet kynsitaiteilijat.
Akryylikynsiä suositaan niiden suurien koristelu mahdollisuuksien ja helpon poiston vuoksi.


Akryylikynnet tehdään pidentämällä omaa luonnonkynttä tippien ja muottien avulla, jonka jälkeen kynnet päällystetään akryylimassalla tai päällystämällä vain oma luonnonkynsi ilman kynnen pidennystä.

Toisin kuin geelikynnet, akryylikynnet tehdään sekoittamalla kahta eri ainetta: nestettä ja akryylijauhetta, jotka yhteen sekoitettuna kovettuvat nopeasti kynnen pinnalle.


On makuasia, kumpaa menetelmää haluaa käyttää. Huoltoväli molemmilla menetelmillä on n 3-5viikkoa kynnen kasvusta ja kynsien "pidosta"  riippuen.Ranskalainen manikyyri ja sen eri versiot 


Luonnollinen ranskalainen manikyyri

Varma  ja tyylikäs malli on  ranskalainen manikyyri, jossa perinteisesti  itse kynsi jää läpinäkyväksi tai hennon roosanpunaiseksi ja kynnen kärkiosa eli tippi on luonnonvalkoinen tai valkoinen.

Kynnen kärjen muoto ja pituus voivat vaihdella paljonkin.
Voit kokeilla tasapäistä, pyöristettyä tai mantelinmuotoista kärkeä mieltymystesi mukaan.

Ranskalainen manikyyri voi olla myös värikäs tai glitterkärjellinen.
Kynttä voidaan koristella pienin kristallein, koristekivin, kynsitarroin, hilein tai jopa 3D-kuvioin.
Uutuutena on kynsien päälle asetettavat kynsikalvot ja tarrat.
esim.
http://www.kynsitarvike.fi/tuotteet/kynsikoristeet/kynsikalvot/get_nailed_kalvot/http://www.kauniitkynnet.fi/

Koristella voi kaikki kynnet tai valita vain molemmista käsistä vain tietyt kynnet, jotka haluat erottuvan muista.


Tasaisen kynnenkärjen rinnalle ovat tulleet ns. stiletto-kynnet, jotka ovat pitkät ja kärkeä kohti kolmiomaisesti kapenevat. Kynnen pituuden voi määritellä haluamakseen.

Koristeelliset stilettokynnetVillit eläinkuosikynnetJuhlavat kynnet esim häihin.Graffitinails

Isadoralta on markkinoilla jännittävän lopputuloksen antavia graffitilakkoja, jolla voi saada aikaan yksilöllisiä  lopputuloksia. Nämä kynnet voi helposti tehdä myös itse.
Pintaan kannattaa levittää kerros väritöntä päällyslakkaa, jos mielii kuvioon kiiltoa. Graffitilakka kuivuu mattapintaiseksi.Isadoran mustalla graffitilakalla tehdyt kynnet, aluslakka metallinhohtopinkki.

Kynsilakkavalikoima joka lähtöön

Rakennekynsiä tekevät alan koulutuksen saaneet kosmetologit ja kynsimuotoilijat. Hinnat vaihtelevat n 80-100 €:n välillä ensimmäinen kerta ja huollot n.50-60 €/kerta.

Myös itse voi opetella laittamaan kotona akryyli- ja geelikynsiä sekä ranskalaisia manikyyrejä. Marketeissa myytävät valmiit pakkaukset sisältävät tarkat käyttöohjeet.

Hyvä kotikonsti kynsien taidelakkaukseen on käyttää ranskalaisen manikyyrin suojateippejä, joilla voi peittää osan kynttä eri värejä samaan kynteen maalattaessa.

Geelauksen voi laittaa myös varpaankynsiin. Niissä geelauksen kesto on pidempi, huoltoväli on noin 2 kk, koska varpaiden kynnet kasvavat hitaammin.


http://www.heavenlynails.fi

Rakennekynsien kotihoito

Kynsiä kannattaa  viilata, jos raja oman kynnenkasvun ja geelikuoren välissä alkaa häiritä. Rajaa voi häivyttää kevyesti viilaamalla. Myös kynnen pituutta voi halutessaan muokata viilaamalla.

Lakkoja voit käyttää halutessasi kynnen pinnalla. Käytä asetonitonta kynsilakanpoistoainetta, joka on tarkoitettu rakennekynsille.
Asetoniton koostumus ei vahingoita geeli- tai akryylikynsiä.

Älä  revi kynsiäsi, kynsinauhoja tai rakennemassaa. Kannattaa olla varovainen kantaessa tai nostaessa raskaita tavaroita.

Käytä suojakäsineitä, kun kätesi ovat alttiina lialle tai kemikaaleille.

Muista hyvä käsihygienia. Harjaa kynnen aluset, pese ja desinfioi käsiä ja kynsiä usein.

Ihon kunnosta kannattaa pitää huolta käyttämällä kosteusvoiteita ja käsirasvoja. Voit käyttää myös kynsinauhaöljyä, että kynsinauhat eivät kuivuisi ja tikkuuntuisi.

Rakennekynsien poisto kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi, koska luonnonkynsi voi olla hauraampi rakennekynnen poiston jälkeen, mutta tämä on vain väliaikaista. Parempi tapa luopua rakennekynsistä on antaa niiden kasvaa hiljalleen ulos ja samalla lyhentää niitä.


Kynsitarvikkeita netistä:

http://www.bellamia.fi
http://nail4you.fi
http://www.dreamhair.fi/
http://www.kynsitarvike.fi

Ei kommentteja: