2010-10-07

Mineraalimeikit


Aluksi olin hieman epäluuloinen mineraalimeikkejä kohtaan, koska olin  tietämätön, kuinka  niitä käytetään. Voiko  pelkistä jauheista ja puutereistä syntyä kaunis, kevyt ja luonnollinen meikki?


Tavoitteena minulla on saada kuultava ja hohtava, terveen näköinen iho kevyen meikin ja hoitavien tuotteiden avulla. Oma ihoni on yleensä aika hyvässä kunnossa, mutta kalpea meikittömänä.

 Suomessa ei ole kovinkaan montaa mineraalimeikkisarjaa, mutta ne ovat lisääntymään päin. Pelkkää hyvää olen kuullut Jane Iredale meikeistä, Lily Lolon ja Dermoshopin tuotteista.


http://www.dermoshop.com/services/article.asp?id=5252


Jane Iredalen täydellinen tuotesarja sisältää meikkipohjat, huulipunat, luomivärit, poskipunat, rajauskynät sekä upean valikoiman erikoistuotteita kuten peitevoiteet , aurinkopuuterit ym.

Täydellisestä sävyvalikoimasta löytyvät tuotteet yhtä hyvin vaaleaihoisille kuin myös hyvin tummille ihotyypeille. 100 %:n pigmentin ansiosta pohjat peittävät erittäin hyvin myös punaisuutta ja ihon ongelmakohtia.


http://www.kauneussivut.fi 
Markettien hyllyiltä voi löytää myös edullisesti Lorealin, IsaDoran, Lumenen ja Rimmelin "mineraalimeikkejä."
Halvemmissa  meikeissä on usein lisäaineita,  kuten talkkia, hajusteita, öljyä, silikonia ymv. ja siksi ne eivät ole yhtä laadukkaita kuin aidot ja puhtaat mineraalimeikit ja allergisoivat herkkäihoisia helpommin.

Mineraalimeikit sopivat etenkin aikuisen naisen iholle, koska ne toimivat valovoiteen tavoin. Ne sisältävät valoa heijastavaa pigmenttiä ja saavat ihon näyttämään nuoremmalta ja hehkeämmältä,  kun oikeat sävyt ja löytyvät, kokeilemallahan tuo tapahtuu.

Mineraalit sisältävät voimakkaan pigmentin, siksi  meikit ovat peittäviä. Lisäksi mineraalimeikit ovat hengittäviä (eivät tuki huokosia), iholle ystävällisiä ja monipuolisia käyttää. Tietysti ihon puhdistaminen illalla on tärkeää, niin kuin minkä muun tahansa meikinkin.

 
Omat kokemukset


Rohkaistuin kokeilemaan mineraalimeikkejä perinteisen Joe Blascon meikkivoiteen tilalla.
Toinen hyvä käytössä ollut värivoide on Lancomen Color Ideal.  Molemmat jättävät iholle mattapinnan ja välttämättä puuteria ei tarvita.

Mineraalimeikin alla voi käyttää normaalisti meikinalusvoidetta tai kosteusvoidetta.


Erittäin hyväksi koin Jane Iredalen Circle/Delete 1 Concealerin, jolla saa piiloon esim tummat silmänaluset ja muut ihon pikkuvirheet tehokkaasti. Toimii valovoiteen tavoin.

Samalta merkiltä meikkipohja Warm Silk Foundation SPF 20 antaa kauniin ja pehmeän mattapinnan iholle. Nämä tuotteet ovat tarkoitettu melko vaalealle iholle.

Kabukin, jolla mineraalimeikkejä levitetään iholle, saat nettiputiikeista alle kympillä.


http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/377393

Sudilla on suuri vaikutus lopputulokseen!:)                                                  
Jauhe levitetään kasvoille kevein, pyörivin liikkein. Mitä ohuempia kerroksia, sen kauniimpi lopputulos. Mineraalit reagoivat ihonlämpöön, joten meikin "asettuminen" kestää viitisen minuuttia.


Huuliin huulipunan alle sopii hyvin edelleen samasta sarjasta Lip Balm/Lip Drink.

Itse käytän kevyttä huulipunaa Iredalelta, merkki Sarah ja huulikiiltoa Sugar & Butter Lip Plumber, joka antaa kevyen ja hoitavan kiillon. Näillä tuotteilla huulet eivät kuiva, vaan kostettavat aineosat pitävät herkän ihon kunnossa.

Auringon hehkua  iholle saa Golden Glow Foundation SPF 20 tuotteella ja poskiin varjostukset Sheer Honey Blush tuotteella. Meikit levitetään pehmeällä puuterihuiskalla kasvoille yksi kerros kerrallaan luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Meikattu ylläm. Jane Iredalen tuotteilla.
 

Jane Iredale, Sample Kit LightJane Iredale tuotteiden jälleenmyyjät Suomessa:
http://www.estelina.com/beauty/jalleenmyyjat.php

 

 

Muotia & Vaatteita alk Lily Lolo

Lily Lolon perusti Vikki Khan vuonna 2005 ja nimesi yrityksensä sisarustensa mukaan. Kun hän n 30 vuotiaana kokeile mineraalimeikkejä havaitsi hän että Iso-Britanian merkkinoilta löytyi ainoastaan todella kalliita merkkejä jotka valmistivat mineraalimeikkejä - pian tämän jälkeen hän perusti Lily Lolon! 
Tuotteiden mottona on less is more mikä tarkoittaa että ei meikin sisältämät valmistusaineet tee meikkiä hyväksi vaan se mitä meikit eivät sisällä.
LilyLolon meikit eivät sisällä kemiallisia substanseja, väriaineita, talkkia, hajusteita, öljyä, silikonia, parabenejä, nanopartikkeleita eikä bismuth oxychloridea. Lily Lolon liikeideana on myös tarjota laatutuotteita kohtuuhintaan.

 LL:n tuotteita myydään myös Nellyn sivuilla.
http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/merkkivaatteita/lily-lolo-224/


Mineralissima

 Mineralissima mineraalimeikit tarjoavat edullisen ja luonnollisen vaihtoehdon tavalliselle meikille. Mineraalimeikkisarja ei sisällä Bismuth Oxychloridia. Mineralissimaa voi tilata esin suomalaiselta  Pencula sivulta.
Mineraalimeikin perusosat


NÄIN TUNNISTAT EROT


Mitä lyhyempi meikin tuoteseloste eli INCI-lista on, sen varmemmin kyseessä on niin sanottu perinteinen mineraalimeikki. Yleisimpiä niissä käytettyjä mineraaleja ovat:

1| titanium dioxide, titaanidioksidi, väripigmentti, hoitaa, suojaa ihoa UV-säteilyltä
2| zink oxide, sinkkioksidi, väripigmentti, rauhoittaa ihoa, estää tulehduksia, suojaa ihoa UV-säteilyltä
3| mica, kiille, parantaa meikin levittyvyyttä
4| talc, talkki, mineraali joka imee kosteutta ja talia itseensä.

Myös raaka-aineen paikkaa tuoteselosteessa kannattaa katsoa, sillä ne ovat listassa määräjärjestyksessä. Jos mineraalit löytyvät heti alusta, niitä on meikissä eniten. Jos ne löytyvät loppupäästä, kyseessä on pikemminkin meikki, jota on täydennetty mineraaleilla.

Joissain mineraalimeikeissä käytetään Bismuth Oxychloride -nimistä ainetta, joka saattaa aiheuttaa ärsytystä. Tämä voi ilmetä esim silmäpusseina tai ihottumana tuotetta käytettäessä, jos on herkästi allergisoiva iho.

Voiko yksittäinen raaka-aine tukkia ihohuokoset? Voi, jos meikkiä ei poisteta huolella illalla. Tosin mikä tahansa meikki voi tukkia ihohuokoset, jos hygieniaa ei noudata. Tuotevalinnoissa kannattaakin keskittyä siihen mitä tuote sisältää ja miten se sopii omalle iholle.

Jokainen netissä toimiva mineraalifirma tarjoaa hyvin edullisia kokeilupakkauksia.
Esim. Everyday mineralsilta, Mineralissimalta ja Lilylololta voi  tilata näytteitä, jos haluaa kokeilla ensin itselleen sopivia tuotteita.


Linkki:http://plaza.fi/ellit/muoti-ja-kauneus/anna/kauneus/kaunistavat-ja-hoitavat-mineraalimeikit
 

 Mineraalimeikit - käyttöopas


Luonnollinen ja kevyen tuntuinen ehostus syntyy mineraalimeikeillä, jotka ovat yleistyneet huimasti.

Egyptiläiset sivelivät ennen kasvoilleen värijauheita, jotka kaunistamisen lisäksi suojasivat silmiä auringon häikäisyltä sekä ihoa polttavalta paahteelta. Nykynainen saa tuntumaa jauhemeikkaamiseen mineraalimeikkien yleistyessä. Kartoitimme vastauksia tusinaan kosmetiikkamyymälöissä kuultuja kysymyksiä.

1. Mitä mineraalimeikit ovat?

Ne ovat hyvin hienojakoisista luonnonmineraaleista eli värillisistä jauheista valmistettuja
puuterimaisia meikkituotteita. Mineraalimeikeille ei ole olemassa sertifikointia, joten käytännössä mitä tahansa mineraaleja sisältävää tuotetta voidaan markkinoida mineraalimeikkinä. Joissakin tuotteissa on mineraalien lisäksi muutamia prosentteja koostumusta  kokoavia synteettisiä aineosia kuten silikoneja. Puhtaimmillaan mineraalimeikit rinnastetaan luonnonkosmetiikkaan, eivätkä ne siten sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita tai hajusteita. Niissä ei myöskään ole sidos- tai täyteaineita kuten talkkia, maissitärkkelystä tai nailonia.

2. Ovatko ne uusi keksintö?

Eivät, luonnonmineraaleja on käytetty luonnon- ja tavanomaisessa kosmetiikassa vuosikymmeniä. Esimerkiksi tyypillinen kosmetiikan aineosa, titaanidioksidi, löydettiin jo 1795.

3. Miten mineraalimeikit eroavat tavanomaisista meikeistä?

Niiden, myös meikkivoiteiden, koostumuson puuterimainen eikä sisällä nesteitä, joten niissä ei tarvita säilöntäaineita. Mineraalimeikeissä käytetään tavanomaista vähemmän raaka-aineita, mikä näkyy pakkausten INCI-listasta. Mineraalimeikkivoiteessa voi olla alle kymmenen aineosaa, kun perinteisemmissä meikkivoiteissa niitä on jopa 50.

4. Mitä meikit lupaavat?

Mineraalimeikeillä saadaan oikein käytettynä erittäin luonnollinen ja heleän läpikuultava lopputulos, joka tuntuu kevyeltä. Herkkäihoisetkin sietävät yleensä hyvin´puhtaita mineraalituotteita. Mineraalimeikkivoiteet ovat erittäin peittäviä, ja niillä on helppo häivyttää ihovirheitä paikallisesti lisäämällä väriä kasvojen halutuille alueille


5. Sopivatko mineraalimeikit
herkkäihoiselle?

Kyllä, muun muassa Jane Iredalen tuotteet ovat Allergia- ja Astmaliiton suosittelemia. Mikään tuote ei kuitenkaan voi luvata sataprosenttista sopivuutta. Tuote tulee testata omalle iholle, esimerkiksi kyynärvarteen, 12 tunnin altistustestillä. Koska raaka-aineita on vähemmän kuin tavanomaisissa meikeissä, mahdollisesti herkistävien aineosien lista on lyhyempi. Tuotteissa ei käytetä säilöntäaineita tai hajusteita. Mineraalimeikeissä käytettävä, UV-säteiltä suojaava sinkkioksidi tunnetaan tulehduksia ehkäisevänä, antimikrobisena aineosana.

6. Suojaavatko meikit auringonvalolta?

 Kyllä, niissä käytetyt titaanidioksidi sekä sinkkioksidi suojaavat ihoa UV-säteiltä. Samoja aineosia käytetään myös tavanomaisissa meikeissä antamaan suojaa. Auringonsuojakerroin on aina merkitty pakkaukseen.

7. Tukkiiko mineraalimeikki ihohuokosia?

Ei, kuten ei oikein valittu ja puhdistettu muukaan kosmetiikka. Luonnonmineraalit ovat hyvin pieniä kiteitä, joten ne eivät muodosta paksua kalvoa iholle. Mineraalimeikkien väriaineettomuus sekä öljyttömyys ehkäisevät myös huokosten tukkiutumista.

8. Kuivattaako mineraalimeikki ihoa?

Ei, meikki ei ime ihon sisällä olevaa kosteutta. Meikeissä voi olla ihon pinnalle tulevaa kosteutta, esimerkiksi hikeä ja ylimääräistä rasvaa, imeviä aineosia. Meikin koostumus voi iholle levitettäessä tuntua ”kuivalta” esimerkiksi käytettäessä kestomeikkejä tai seka-rasvoittuvan ihon meikkituotteita normaalille tai kuivalle iholle.

9. Voinko nukkua mineraalimeikki kasvoillani?

Meikattuna nukkumista ei voi suositella, olipa kyseessä mineraali- tai tavanomainen meikki. Iltapuhdistus poistaa iholle päivän mittaan ympäristöstä ja ihosta kertyvää likaa, joka voi tukkia ihon ja aiheuttaa epäpuhtauksia.

10. Onko mineraalimeikeissä kiinteitä tuotteita kuten huulipunia ja rajauskyniä?

Puhtaat mineraalimeikit koostuvat ainoastaan luonnonmineraaleista eli ne ovat jauhemaisia. Mineraalimeikkilinjoissa on kuitenkin meikkituotteita, joiden koostumuksessa käytetään mineraalien lisäksi luonnosta saatavia raakaaineita, muun muassa kasvipohjaisia vahoja sitomaan koostumusta. Värit mineraalirajauksiin saadaan siis mineraaleista.

11. Miten mineraalimeikkivoide eroaa tavanomaisesta puuterista?

Meikkivoide koostuu värillisistä luonnonmineraaleista. Puuterissa on mineraalijauheiden lisäksi muitakin aineosia, kuten ihon mattaisena pitäviä, kiiltoa hillitseviä aineosia.

12. Miksi en onnistu levittämään meikkivoidetta ohuesti?

Mineraalimeikkivoiteiden kiteet ovat pieniä, mutta niiden muoto ja puhtaus sekä peittävyyttä antava päällystystapa voivat olla erilaisia. Puhdas mineraalituote voi olla todella peittävä, erityisesti kasvoille liiallisesti annosteltuna tai väärin levitettynä. Levitä väri aina pyörittävin liikkein. Huolehdi, että varistat ylimääräisen värin harjasta ennen harjan viemistä kasvoille. Väriä on helpompi lisätä kuin vähentää.

Linkki:http://www.kauneusjaterveys.fi/artikkeli/mineraalimeikit-kayttoopas

Tutustu  merkkeihin

esim.

http://www.mineralissima.com/fi/www.glominerals.com
www.pureluxecosmetics.com
www.bareminerals.com
www.forevermineralcosmetics.com
http://www.everydayminerals.com 
http://www.mschic.com
www.Yves-Rocher.fi
www.janeiredale.com 
http://www.estelina.com/
http://www.lilylolo.co.uk/
http://www.hhmineralcosmetics.se
http://www.carpelancosmetics.fi/Youngblood/
www.ethnic-cosmetics.fi

Ei kommentteja: