2011-04-19

Kirkasta hymysi
Kevät ja kesä ja ovat sesonkiaikaa vaalennusten suhteen. Valon lisääntyminen ja kesän juhlat motivoivat ihmisiä kirkastamaan hampaitaan ja kaunistamaan hymyään.                                                                     
http://dentalcare.savvy-cafe.com/
 

Hampaiden tehovalkaisu lasermenetelmällä

 

Nykyaikaisella laservalkaisulla hampaiden valkaisu on tehokkaampaa ja nopeampaa kuin aikaisemmin. Luonnollisen vaaleat ja kirkkaat hampaat saadaan jopa jo yhdellä käyntikerralla.


Hampaiden valkaisussa hampaiden hymyalueen vapaat pinnat käsitellään hampaiden valkaisugeelillä ja valotetaan laservaloa hyödyntäen.

Nykyään hampaiden valkaisussa käytetään valkaisuaineena useimmiten joko vetyperoksidia tai karbamidiperoksidia. Tyypillisesti hampaiden valkaisussa käytetään noin 10-40 prosenttista seosta, jota pidetään yleisesti hyvin turvallisena pitoisuutena.

Valkaisussa käytettävät hankaavat aineet rasittavat aina kiillettä. Ne eivät aiheuta pysyviä vaurioita, kunhan ohjeita noudatetaan ja aineita käytetään suositusten mukaisesti.
Valkaisuaineet ovat valmistajien mukaan turvallisia, sillä ne muuttavat vain hampaiden väriä, eivät niiden rakennetta.
Hampaiden sävy voi muuttua yhdellä vastaanottokäynnillä jopa 5-10 astetta vaaleammaksi riippuen hampaiden lähtöasteesta ja hampaiden rakenteesta sekä värjäytymisen syistä.
                                                                  


Hampaiden valkaisu kirkastaa ja raikastaa hymysi!Hampaiden valkaiseminen on yksinkertainen ja suhteellisen nopea prosessi.
Valkaisemisen aikana valkaisuaine eli hapetin kulkeutuu kiilteen lävitse dentiiniin ja hajottaa värjääntymät sekä vaalentaa itse dentiiniä, joka määrää hampaan perusvärin.

Valkaisuprosessi ei muuta hampaan omaa rakennetta, vaan se vaikuttaa ainoastaan värjääntymiä kuljettaviin molekyyleihin.

Valkaisu on satunnaista vihlontaa ja ienärsytystä lukuun ottamatta kivuton toimenpide, joten puudutusta siihen ei tarvita.
Miksi hampaat värjäytyvät tummemmiksi? 


Hammasluun väri on jokaisella yksilöllinen, mutta siihen voidaan vaikuttaa. Luonnostaan kellertävästä hammasluusta voidaan kuitenkin saada kauniin vaalea.


Yleisimpiä syitä hampaiden värjäytymiseen ovat erilaiset nautintoaineet
kuten kahvi, tee, punaviini ja kolajuomat sekä tupakointi ja nuuskan käyttö.

Hampaat tummuvat myös ikääntymisen myötä. Hampaiden tumma väri voi olla seurausta myös lapsena käytetyistä antibiooteista (tetrasykliini).


Kuinka kauan hampaiden valkaisutulos pysyy?

Hampaiden valkaisun tuloksen pysyvyys on myös yksilöllistä.  Pysyvyyteen vaikuttavat mm. hampaiden rakenne, elintavat ja suun hoitotottumukset.

Hoitotuloksen kestäminen on yksilöllistä ja vaihtelee vuodesta kolmeen vuoteen riippuen esimerkiksi siitä tupakoiko henkilö vai ei. Vaalentavien hammastahnojen päivittäinen käyttö pidentää hoitotulosta. Ne eivät valkaise hampaita. Valkaisevat hammastahnat ylläpitävät hampaiden valkaisutulosta oikein käytettynä.


Kenelle valkaisua ei suositella?


Valkaisua ei suositella raskaana oleville, imettäville äideille eikä henkilöille, joilla on erittäin läpikuultavat hampaat, hammas- tai iensairauksia.


Esivalmistelut valkaisulle


Ennen hampaiden valkaisun suorittamista on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että hampaat ovat terveet.
Hyvin suositeltavaa olisikin käydä hammaslääkärillä , jossa kaikki mahdolliset valkaisuhoitoa haittaavat tekijät tulevat yleensä ilmi.

 
Hammaskivi tulisi poistaa ennen valkaisun suorittamista.
 


Ei jenkkihymyä

Hampaiden vaalennukseen mennessään ei myöskään tarvitse pelätä tulevansa sieltä ulos välähtelevillä jenkkihampailla!
Vaalennuksen aste voidaan onneksi määrittää. Hinnat 
Hammashoitolan vastaanotolla/suuhygienisteillä suoritettavat hampaiden laservalkaisut ovat kalliita verrattuna kotivalkaisussa käytettäviin valkaisutuotteisiin.
Hampaiden valkaisu voidaan vaihtoehtoisesti suorittaa myös kotona käyttämällä kotivalkaisuun soveltuvia valkaisutuotteita. Suosittuja tuotteita ovat esimerkiksi valmiit setit, jotka sisältävät kaikki kotivalkaisussa tarvittavat välineet, kuten valkaisuaineet ja valkaisumuotit.
Hampaiden kotivalkaisun avulla saavutetaan useimmiten hyviä tuloksia, mutta menetelmän ehdottomasti houkuttelevin puoli on edullinen hinta! Hintataso näillä esim netistä hankittavilla seteillä on 50-200 €.Lähteet:

http://www.glosshymy.fi/hampaiden_valkaisu/
http://www.shiningbeauty.fi/palvelu.php?page=Led-hampaidenvalkaisu
http://www.nicehouse.fi/terveys/sairaudet/suuhygie.htm http://hampaidenvalkaisut.com

http://hampaidenvalkaisut.com
http://www.valkoisethampaat.com/verkkokauppa
idolwhitepens.com
dentalcare.savvy-cafe.com

Ei kommentteja: