2010-12-23

Tunnelmia aatonaattona...
Joulu on sekoitus magiaa, nostalgiaa, jotain ikivanhaa ja silti uutta joka vuosi...
Joulu herkistää ihmisten mielet. Mieleen tulee vahvasti lapsuuden joulut ja kaikki menneisyydessä tapahtuneet asiat, se on kuin tilinteon hetki menneestä vuodesta tai jopa eletystä elämästä.

Joulu on lapsia varten ja erityisesti perhejuhla. Yksinolo on ihan siedettävää ja mukavaakin juhlapyhinä , jos se on vapaaehtoista.
Yksin jääneille ilman omaa tahtoa joulu voi olla hyvinkin ankea juhla kestää. On hyvä tsekata lähipiiriään, löytyykö sieltä yksinäisiä ystäviä tai vanhuksia, joita voisi piristää puhelinsoitto tai  pieni visiitti.
Kaunein joulu on rauhallinen. Inhoan jouluhässäkkää ja siitä tulevaa stressiä.
Itse en kuulu niihin, joka vimmalla kääntää kodin joka laatikon ja kaapin ylösalaisin ja yrittää siivota kotinsa putipuhtaaksi pölypunkeista...
Olen kuullut sananlaskun, että ihminen siivoaa vimmalla silloin, kuin sielu on sotkussa, ja eikös joulu ole rauhoittumisen ja tunnelmasta nauttimisen aikaa...? Jokainen elää silti oman joulunsa omalla tavallaan.


Visuaalisena ihmisenä nautin nähdä kaunista ympärilläni. Kynttilät ja lyhdyt luovat lämpimän tunnelman ja tietysti jouluherkkuja on mukava napostella. Jopa suklaakin on sallittua hyvällä omallatunnolla. Joulusauna on kuitenkin kruunaus aatolle, sen avulla voi rauhoittua joulunviettoon.

Yksinkertainen joulu on kaunis. Eii tarvitse satsata satoja euroja lahjoihin ja näännyttää itseänsä kaupoissa ravaamiseen.
Minusta kaunein joulu vietetään rakkaiden ja läheisten ihmisten parissa sen tunnelmasta nauttien...
It's a magical Christmas - ancient and yet new each year

Brings the memories and childhood near...

My Christmas wishes fly to you
Like lovely snowflakes from the blue                                                  
Spilling gently from my heart
Falling softly through the dark
Until they find your candlelight
Through whispering winds that sing of night

Peaceful Christmas to all my readers! ♥

 

Ei kommentteja: